Voor wie?

Met Fabienne biedt hulpverlening op maat. Ieder zijn hulpvraag is verschillend en vraagt een andere aanpak. Ik werk met verschillende coaching en begeleidings middelen om samen op zoek te gaan welke style het beste bij u en uw kind past. Ik heb een praktijk waar verschillende creatieve middelen aanwezig zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Als het voor u of uw kind het beter voelt als ik bij u langs kom is dat ook altijd een mogelijkheid. Tijdens het intake gesprek stemmen wij met elkaar af wat het meeste past in jullie situatie.

Coaching Met Fabienne wordt vergoed als u een verwijzing heeft van uw huisarts of vanuit het wijkteam van de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Mocht u eerst kennis willen maken voordat u uw kind aanmeld kunt u gebruik maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 tot 45 minuten.


Words and pictures

Words en pictures is een hulpmiddel om kinderen te vertellen over belangrijke of grote gebeurtenissen in hun leven. Samen met de betrokkene, dit kunnen ouders, grootouders, vrienden of andere mensen uit het netwerk van het zijn. In het verhaal zullen is het belangrijk om heldere uitleg te geven waarom iets is gebeurt zodat ze weten dat het niet hun schuld is. Het is belangrijk om te laten zien wat het gevolg is van de veranderingen en uit te leggen wat er nu gaat gebeuren en welke afspraken er zijn gemaakt.

Een voorbeeld hiervan is als ouders besluiten uit elkaar te gaan is het belangrijk voor het kind om te weten dat de scheiding niet door hun komt. Het is belangrijk om te weten waar papa en mama gaan wonen maar ook waar zij gaan wonen en wanneer ze papa en mama gaan zien.

Ander voorbeeld:

Teken je gesprek

Teken je gesprek is een hulpmiddelen om goed inzichtelijk te krijgen wat er nu gebeurt, wat je erbij voelt en denkt. Om dit te tekenen kan je goed zien wanneer het fout gaat en samen kijken hoe het volgende keer anders kan. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende kleuren en symbolen.

Rood staat voor niet prettig en niet effectief, oranje voor een beetje onprettig en niet zo effectief en groen voor prettig en effectief. De symbolen laten zien of het een gevoel, gedachte of uitspraak is.