Fabienne Venema
Geboren in Egmond aan Zee, aantal jaar gewoond in Heerhugowaard, geëmigreerd naar Australië om vervolgens na 7 jaar weer terug te keren naar mijn geboorteplaats. Samen met mijn partner een huis gebouwd in Broek op Langedijk maar in februari 2021 voor de liefde van het dorp weer terug verhuisd naar Egmond.
Bij terugkomst in Nederland in 2007 ben ik mij gaan oriënteren op MBO opleidingen omdat teruggaan naar de middelbare school voor mij geen optie meer was. In 2010 ben ik afgestudeerd als sociaal pedagogisch medewerker niveau 4. Hierna ben ik begonnen aan mijn HBO opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Gedurende mijn studententijd heb ik 6 jaar met veel plezier persoonlijke begeleiding geboden aan een meisje met het syndroom van down. Na mijn afstuderen in 2014 ben ik begonnen als Jeugd en Gezinsbeschermer bij De Jeugd en Gezinsbeschermers.
In 2018 ben ik begonnen als Jeugd en Gezinscoach bij verschillende gemeente binnen de regio. Gedurende mijn werkzaamheden bij verschillende gemeente ben ik aan de slag gegaan met mijn praktijk Met Fabienne. In juni 2019 heb ik een contract gekregen als zorgaanbieder binnen de jeugdhulp bij de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Bergen (NH), Uitgeest, Castricum en Heiloo. Sinds de geboorte van mijn eerste zoon in 2020 ben ik mij volledig gaan focussen op mijn eigen praktijk.
Vincent Siderius
Als sport- en prestatiepsycholoog leer ik kinderen mentale vaardigheden die ze tijdens hun sport maar ook daarbuiten kunnen inzetten. Voorbeelden daarvan zijn: omgaan met heftige emoties zoals boosheid of angst, negatieve gedachtepatronen, een slecht zelfbeeld of gedragsmatige uitdagingen. Ik help hierbij kinderen en jongeren die topsport beoefenen of daar net tegen aanhikken, maar ook die op recreatief niveau sporten maar door hun mentale uitdagingen daar substantiële moeite van ondervinden.
Ik merk dat de motivatie om deze mentale vaardigheden aan te leren ontzettend hoog ligt bij kinderen als het betekent dat ze daardoor hun geliefde sport (weer) met plezier kunnen beoefenen. Het mooie is natuurlijk dat deze vaardigheden zich vervolgens ook heel goed vertalen naar alle andere facetten van hun leven, zoals hun thuis-situatie of op school.
Zelf heb ik altijd op hoog niveau gevoetbald in de zaal, waarvan zelfs een jaartje in de Eredivisie. Als jonge sporter liep ik zelf vaak tegen mentale barrières aan. Ik kon goed voetballen, maar minder goed met mijn negativiteit omgaan. Pas na mijn twintigste begon ik het langzaam te leren. Veel te laat naar mijn mening, maar in de jeugd was er niemand die mij mentaal kon helpen. Ik weet dus hoe belangrijk het is en hoeveel baat kinderen erbij zouden kunnen hebben.